Aparte afvoer regen- en rioolwater in Ossendrecht:

Riolering in Ossendrecht aangepakt: aparte afvoer regen- en rioolwater

De riolering in Ossendrecht wordt ingrijpend vernieuwd. Er komt een gescheiden watersysteem, waarbij regenwater en het rioolwater afzonderlijk worden afgevoerd.

Wil de Jong 26-10-23, 18:00 (artikel in BNDeStem)

„Een flinke klus die vijf maanden in beslag gaat nemen”, zegt de Woendrechtse wethouder Jeffrey van Agtmaal die gisterochtend in de Augustijnenstraat een kijkje kwam nemen bij de werkzaamheden. Deze straat werd 55 jaar geleden aangelegd en het rioleringssysteem is verouderd.

Aanleg wadi’s

Ook worden er twee wadi’s aangelegd waarvan een wadi van 60 bij 20 meter aan de achterkant van de straat het meest in het oog springt. De grote wadi is nu nog een kale zandvlakte maar wordt in het najaar aangeplant. „Er komt een wandelpad langs de wadi en ook worden er bomen geplant”, zegt Van Agtmaal. De tweede kleinere wadi komt bij de speeltuin in de straat. Volgens de wethouder zijn er onterecht zorgen over die wadi. „Men denkt dat kinderen hier in het water terecht kunnen komen. In de wadi staat hooguit vijf minuten water bij een hevige regenbui.”

Behalve de Augustijnenstraat wordt ook Dominicanenstraat aangepakt en voorzien van een gescheiden waterafvoersysteem en worden de trottoirs en het wegdek geheel vernieuwd. Van Agtmaal zegt dat de straten nu zijn voorbereid op extreme regenbuien. Hij zegt dat er al een aantal straten in de gemeente is voorzien van het gescheiden afvoersysteem, maar dat er de komende jaren in alle Woensdrechtse kernen nog veel van dit soort werkzaamheden op stapel staan. „Heel veel woonwijken in onze gemeente zijn in de jaren 60 en 70 gebouwd en die straten en riolering zijn aan vervanging toe.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *