Voortgang herontwikkeling Augustijnenstraat in Ossendrecht:

Werkzaamheden Augustijnenstraat en omgeving in volle gang

Door: Jose Van der Wegen do 26 okt., 16:30 Algemeen (bericht in Woensdrechtse Bode)

OSSENDRECHT – De werkzaamheden aan de oude riolering en bestrating van de Augustijnenstraat en omliggende straten zijn sinds medio oktober in volle gang. Inmiddels is op een deel van de Kapucijnenstraat zelfs al een deel van het werk gereed en zijn ze alweer bezig met het in gereedheid brengen van de straat voor nieuwe bestrating.

Elke doordeweekse dag wordt er door de mannen van aannemersbedrijf M.J. Oomen B.V. gewerkt aan de riolering en bestrating. De oude riolering en bestrating worden namelijk geheel vervangen. Er komt een gescheiden rioolsysteem, zodat het schone hemelwater niet meer tegelijk met het vuile rioolwater wordt afgevoerd. Het schone hemelwater wordt met behulp van speciale infiltratiebuizen in het gebied zelf bewaard, zodat bij langere periodes van hitte het gebied niet te veel last zal hebben van de droogte. Deze infiltratiebuizen laten niet al het water door, maar zijn licht waterdoorlatend. De omgeving van de Augustijnenstraat heeft bij extreme regenval vaak last van natte voeten en hoog water, maar door de aanleg van onder meer een wadi op het oude voetbalveldje en een kleine wadi bij de speeltuin, moet dit probleem straks verholpen worden. “Ouders hoeven ook niet bang te zijn dat de wadi bij de speeltuin een probleem op zal leveren. Het water zal hier heel snel weglopen en blijft eigenlijk niet staan. Kinderen kunnen hoogstens natte voeten oplopen en vuile kleding”, aldus wethouder Jeffrey van Agtmaal die een toelichting op de werkzaamheden gaf. De wadi bij de speeltuin is bovendien maar een kleintje in vergelijking met de wadi bij het oude voetbalveldje. Die is qua afmetingen veruit het grootste in de gemeente Woensdrecht. “We gaan deze net als bij de Noordrand in Ossendrecht voorzien van een wandelpad eromheen, zodat je straks heel mooi een wandeling kunt maken. Ook komen er nog bomen en andere planten en struiken in het kader van biodiversiteit.” Deze grote wadi ziet er nu nog uit als een grote kuil, maar zal volgend jaar al heel anders ogen. Volgens de wethouder zijn de werkzaamheden een goed voorbeeld van hoe wijken toekomstbestendig gemaakt worden en een impuls krijgen. “De riolering en bestrating worden vernieuwd, de wijk is straks bestand tegen extreem weer en er is meer biodiversiteit.” Ook bewoners kunnen meehelpen in de bestendigheid van hun wijk, door onder meer toestemming te geven om de hemelwaterafvoer ook op het nieuwe rioleringssysteem te laten koppelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *