Koor zingt verhuisspanning weg bij bewoners Mariahove

Een mooi krantenartikel uit BNDeStem van zaterdag 30 september 2023:

In De Drieschaar klinken klassiekers als ‘Ja, dat is Peter’, ‘Halleluja’ en ‘We’ll meet again’. Annie Damen, bewoner van Mariahove in Ossendrecht, kan haar enthousiasme niet verbergen. ,,Ik ben dol op deze muziek.”


Ossendrecht

Voor de liedjes tekent La Lisière, een dameskoor uit Wouwse Plantage. Ernest Meijlemans, penningmeester van Dorpsplatform Ossendrecht, wilde de bewoners van verzorgingshuis Mariahove er wat mee opvrolijken. ,,Ze verhuizen volgend jaar tijdelijk naar Hoogerheide door verbouwingen. We bieden deze middag aan om de overgang te verzachten.”

Tot groot genoegen dus van Annie Damen. ,,Ik heb dit koor uit Pindorp al eerder zien optreden. Thuis zing ik ook altijd mee, het is anders zo stil”, zegt ze met een glimlach.

Ook andere bewoners, vrijwilligers en mantelzorgers genieten zichtbaar van de muziek. ,,Het is fijn om eruit te zijn en iets anders te doen. Mijn vrouw Corry ziet uit naar de verhuizing. Daar krijgt ze een mooie kamer in de Hoogerwaard”, vertelt Jan Franken, lid van de cliëntenraad.

Toch zijn er veel mensen die het moeilijk vinden om over de verhuizing te praten. Die ligt gevoelig en praten geeft spanningen. ,,Maar muziek en een uitstapje naar De Drieschaar, daar fleuren ze wel van op”, zegt Kitty Vriens, dochter van Annie Damen.

Gerda van Oevelen, een ‘rolstoelduwer’, vergezelt Maria Goosens. ,,Na het overlijden van mijn schoonvader, een voormalige inwoner van het verzorgingstehuis, bleef ik helpen. Ik woon in Hoogerheide, dus ik zal Maria ook in de Hoogerwaard bijstaan.”

TanteLouise waardeert de inzet van het dorpsplatform voor het verzorgingshuis. ,,We zullen ze missen na onze verhuizing”, zegt Evelien Elsevier van de dagbesteding. ,,We hopen op voortzetting als we na een jaar terugkeren in Ossendrecht, want ze doen veel voor ons.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *