Overlijden penningmeester DPO – Jan Zaal

in memoriam

JAN ZAAL

Vrijdagavond 19 november kregen we het trieste bericht dat onze penningmeester Jan Zaal is overleden.

Jan was vele jaren lid van het Dorpsplatform. Jan heeft meegebouwd aan Dorpsplatform Ossendrecht nieuwe stijl, hij was één van de grondleggers ervan. Eerst als lid waarbij hij zich met name bezighield met de wijkschouw en acties voor verkeer en veiligheid. Als toen nieuwkomer in het dorp wilde Jan graag in het Ossendrechtse wat betekenen. Vrijwilligerswerk zat hem in het hart. De eerste vergaderingen met hem staan ons nog goed bij; we bespraken alle onderwerpen en namen van hele dorp, voor Jan was dat erg wennen, maar hij leerde het dorp snel kennen.

Ook was er eens een gesprek over het Ossendrechts volkslied  en hij vroeg waar er hier dan een “blootloopkamp” was? Later nam hij het penningmeesterschap over en werd de financiële administratie opgezet waarbij Jan gebruik maakte van het programma Excel. We konden Jan elk moment bellen en met een druk op de knop wisten hij precies wat de stand van zaken was.

Alle uitgaven werden door Jan eerst getoetst aan de gemaakte begroting. En als het niet overeenkwam werd er eerst overlegd. Hoe het dan wel in de begroting zou passen. Samen kwamen we met de juiste afwegingen altijd tot een passend plan.

Ook na afloop van de vele vergaderingen was Jan er gezellig bij, de derde helft sloeg hij niet vaak over.

Jan je hebt je ingezet voor de leefbaarheid van Ossendrecht waarvoor we je enorm dankbaar zijn. Het was prettig samenwerken met je.

Bedankt voor alles wat je voor het Dorpsplatform hebt gedaan, we gaan je missen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *