ENERGIEBEURS 2023

Na de succesvolle Energiebeurs vorig jaar, dit jaar weer een Energiebeurs in de Drieschaar. In deze tijden van verduurzaming, waar we zorgvuldig met energie om willen gaan, kun je voor een deskundig en persoonlijk advies terecht in de Drieschaar. Een evenement vanuit Dorpsplatform Ossendrecht; georganiseerd door onze Ernest Meijlemans. Met ondersteuning van de Gemeente Woensdrecht.

Dus, 14 en 15 april in de Drieschaar, Ossendrecht. Bij de opening op 14 april om 13u is wethouder de Heer aanwezig. De Energiebeurs is open van 13u tot 17u op vrijdag, en van 10u tot 17u op zaterdag. De entree is gratis, je krijgt er een gratis consumptie bij. Kom zeker langs!

Deelnemers zijn Isolatiebedrijf Wibro (www.wibro.nl). Hanover Solar, Antoine Hoeven 06-46027253, met zonnepanelen (www.hanoversolar.de). De firma Ruissen Installatie- en Koeltechniek met warmtepompen en laadpalen (www.ruissen.info). Wout Energie, Wout van Elzakker, over dynamische energiecontracten. Glashandel P. van Veldhoven en Zn. met dubbele beglazing (www.glashandel-vanveldhoven.nl).

We moeten anders met energie omgaan, dat is voor de natuur en onszelf van belang. En met de huidige energieprijzen ook van belang voor je portemonnee. Op de Energiebeurs kun je terecht voor alles wat hier bij hoort; warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, isolerende beglazing en zeer aantrekkelijke contracten bij een energieleverancier.

De energieprijzen zijn voor nu een beetje afgekoeld, hoe dat er in de toekomst uit gaat zien is onzeker. Het prijsplafond is tijdelijk, bescherm het milieu, en jezelf met de juiste energiemaatregelen. Twee vliegen in één klap.

Je krijgt een deskundig en compleet advies, bij betrokken bedrijven uit het dorp en de regio. Ook zijn er vanuit de gemeente Woensdrecht energiecoaches aanwezig (www.woensdrecht.nl/energiecoaches). Op verzoek komen ze kosteloos thuis bij je langs langs om samen te kijken wat voor energie maatregelen er mogelijk zijn voor je woning.

Allemaal hele goede redenen om langs te komen, dichtbij huis. In Ossendrecht!

Energiebeurs in Ossendrecht!

Vrijdag 8 en zaterdag 9 april in de Drieschaar. Georganiseerd door het Dorpsplatform, in samenwerking met de gemeente Woensdrecht en Eneco. Vrijdag van 14u tot 18u, en zaterdag van 10u tot 18u, gratis entree.

Wandel rustig binnen; in een vrijblijvende sfeer is hier zowat alles te zien op het gebied van energiebesparing. Je krijgt alle gewenste informatie en voorlichting. Ook is het mogelijk een afspraak te maken om bij je thuis de situatie thuis te bekijken. Een achttal standhouders vertellen je graag wat er allemaal bij komt kijken om nu, en de komende jaren fiks te besparen op energielasten. En op die manier ook het milieu te sparen.

Graag stellen wij de standhouders aan je voor:


Firma Ruissen: Alles op het gebied van warmtepompen, een stand binnen in de Drieschaar, en buiten op de parkeerplaats een speciaal ingerichte demobus. Firma Ruissen

Volkswagen Halsteren: Er staan voor de Drieschaar twee volledig elektrische auto’s voor je klaar staan om een proefrit te maken, unieke gelegenheid om dit eens te doen! Binnen is er een bemande stand zijn om alle vragen over elektrisch rijden te beantwoorden. TB Volkswagen Halsteren

PVONE – Solar Experts. Antoine Hoeven kan je volledig voorlichten op het gebied van zonnepanelen, en rekent tevens je jaarlijkse besparing en terugverdientijd voor je uit. Met de huidige energieprijzen kan dit een groot verschil voor je maken. PVONE – Solar Experts

Motorsports Electric: specialist op het gebied van laadpalen en ook op het gebied van accu’s om je opgewekte stroom op te slaan. Motorsports Electric

Scooterpalace Ossendrecht: maak kennis met een volledig elektrische scooter. Scooterpalace Ossendrecht

Pijnen Tweewielers: Ervaar hier het gemak en de luxe van een elektrische fiets. Pijnen Tweewielers

Glashandel van Veldhoven: Of het nu gaat om enkel glas of dubbel glas, om HR++ glas of geluidwerend glas, om gelaagd glas of warmtewerend glas, Glashandel P. van Veldhoven en Zoon weet de weg en zorgt ervoor. Glashandel van Veldhoven

Rabobank Zuidwesthoek: een bankmedewerker vertelt je alles op het gebied van financiën, om je energiebesparende zaken te financieren. Rabobank Zuidwesthoek

Openingstijden: vrijdag 8 april van 14.00 tot 18.00 uur en zaterdag 9 april van 10.00 tot 19.00 uur, entree GRATIS.

Je bent van harte welkom!

Overlijden penningmeester DPO – Jan Zaal

in memoriam

JAN ZAAL

Vrijdagavond 19 november kregen we het trieste bericht dat onze penningmeester Jan Zaal is overleden.

Jan was vele jaren lid van het Dorpsplatform. Jan heeft meegebouwd aan Dorpsplatform Ossendrecht nieuwe stijl, hij was één van de grondleggers ervan. Eerst als lid waarbij hij zich met name bezighield met de wijkschouw en acties voor verkeer en veiligheid. Als toen nieuwkomer in het dorp wilde Jan graag in het Ossendrechtse wat betekenen. Vrijwilligerswerk zat hem in het hart. De eerste vergaderingen met hem staan ons nog goed bij; we bespraken alle onderwerpen en namen van hele dorp, voor Jan was dat erg wennen, maar hij leerde het dorp snel kennen.

Ook was er eens een gesprek over het Ossendrechts volkslied  en hij vroeg waar er hier dan een “blootloopkamp” was? Later nam hij het penningmeesterschap over en werd de financiële administratie opgezet waarbij Jan gebruik maakte van het programma Excel. We konden Jan elk moment bellen en met een druk op de knop wisten hij precies wat de stand van zaken was.

Alle uitgaven werden door Jan eerst getoetst aan de gemaakte begroting. En als het niet overeenkwam werd er eerst overlegd. Hoe het dan wel in de begroting zou passen. Samen kwamen we met de juiste afwegingen altijd tot een passend plan.

Ook na afloop van de vele vergaderingen was Jan er gezellig bij, de derde helft sloeg hij niet vaak over.

Jan je hebt je ingezet voor de leefbaarheid van Ossendrecht waarvoor we je enorm dankbaar zijn. Het was prettig samenwerken met je.

Bedankt voor alles wat je voor het Dorpsplatform hebt gedaan, we gaan je missen.