Biodiversiteitsproject Kasteelstraat

Start project

Dinsdag, 23 november vind de aftrap plaats van een biodiversiteitsproject aan het grasveld langs de Kasteelstraat.
Kinderen van basisschool ’t Paviljoen zullen dan samen met het dorpsplatform en de gemeente de eerste strook inzaaien met wildbloemen en bosplantsoen aanplanten. 

Wat gaat er gebeuren?

Het grasveld zal diverser gemaakt worden door wilde bloemen in te zaaien voor onder andere de bijen en vogels. De nieuwe wildbloemen verfraaien tegelijkertijd het beeld. Dit zal gebeuren door verschillende stroken af te plaggen en in te zaaien. Met de vrijkomende plaggen worden enkele stroken aangelegd die we keverbanken noemen. Ook worden langs de bestaande beplanting langs de Kasteelstraat verschillende struiken aangeplant met bessen en bloemen. Deze nieuwe struiken worden zo aangeplant dat ze passen bij de bestaande bomen en struiken. De open uitstraling van het gebied wordt dus in stand gehouden. De strook langs het fietspad zal qua maaibeleid ongewijzigd blijven. Door verschillende paden door het projectgebied ook wat vaker te maaien worden mensen uitgenodigd om het gebied in te wandelen. In het voorjaar van 2022 zal een informatiepaneel worden onthuld samen waarop meer uitleg staat over dit biodiversiteitsproject.

Al met al een verfraaiing van het bestaande gebied met voordelen voor mens en dier en we hopen dan ook dat u ervan zult kunnen genieten in de nabije toekomst! 

Zelf aan de slag met biodiversiteit?

Hoe meer soorten planten en bomen we zetten, hoe meer dieren hier een geschikt leefgebied vinden. Van insecten, tot vogels en andere kleine dieren. U kunt hier ook in uw eigen tuin voor zorgen door uw tuin aantrekkelijk te maken voor insecten en vogels. Plant verschillende bloeiende planten, zorg voor schuilplekjes zoals een insectenhotel/laat gevallen blad liggen en zet bessenstruiken of fruit-/notenbomen. Hoe meer variatie, hoe beter!

Namens gemeente Woensdrecht en Dorpsplatform Ossendrecht

Eén gedachte over “Biodiversiteitsproject Kasteelstraat

  • 19 april 2022 om 20:10
    Permalink

    Hallo,

    Leuk project, ik zou hier graag aan mee willen doen. Ik heb ook nog diverse planten struiken en bomen.

    Met vriendelijke groet,

    Tessa van Diesen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *