Voorzieningen

Sociaal Zorgpunt Ossendrecht

Sociale vraagbaak binnenkort ook in Ossendrecht

Goed nieuws! Ossendrechtenaren hoeven straks niet meer voor alle vragen op het gebied van sociale zorg naar Hoogerheide. Vanaf woensdag 11 september 2019 start het Sociaal Zorgpunt Ossendrecht in MFC de Drieschaar. Een ochtend in de maand van 09.30 tot 11.30 uur kun je er terecht met allerlei vragen. Tot voorjaar 2020 zal dat zijn op 9 oktober, 13 november, 11 december, 8 januari en 12 februari.

Voor meer informatie zie de bijlage.

 

Stand van zaken Accommodatiebeleid

Tijdens onze openbare vergadering van 17 juni heeft wethouder Jeffrey van Agtmaal een toelichting gegeven op de bezuinigingen op de gemeentelijke accommodaties. In onderstaand overzicht is te zien wat de stand van zaken is per accommodatie.

 

Huurharmonisatie voetbalverenigingen

Jongeren gezocht die willen meepraten over wonen in kleine kernen

De Vereniging Kleine Kernen (VKK) is op zoek naar jongeren die willen meepraten over het wonen in een kleine kern. Daarvoor is men op zoek naar jongeren die er bewust voor kiezen om in eigen dorp te blijven wonen óf juist naar een andere, grotere kern trekken. VKK wil weten wat hen motiveert en start daarom in november met een community waarbij jongeren kunnen meepraten over hun ervaringen. 

Wifi voor Drieschaar en andere mfc’s

Het college heeft ingestemd met een voorstel van Dorpsplatform Ossendrecht om wifi aan te leggen in mfc De Drieschaar. Het voorstel is zelfs zo goed ontvangen, dat het gemeentebestuur ook in de mfc’s van Putte en Huijbergen wil overgaan tot de aanleg van wifi.
 

Kleine enquête over winkelvoorzieningen

Dorpsplatform Ossendrecht is een kleine enquête gestart naar de winkelvoorzieningen in het dorp. Het thema lijkt sinds het vertrek van de Action weer actueel, maar ook daarvoor sloten een aantal belangrijke winkels de deuren.
 

Presentatie Mariahove Rob Tits

Op verzoek van het dorpsplatform heeft dhr. Rob Tits een presentatie gegeven over zorgcentrum Mariahove. Onder de bevolking zijn er zorgen dat bejaarden straks naar Hoogerheide moeten voor een plekje in een zorgcentrum. Dat vooroordeel neemt dhr. Tits al meteen weg. TanteLouise-Vivensis blijft nog jaren zorg leveren in Ossendrecht.
 

Onzekerheid over toekomst mfc's

Begin 2012 zijn er in BN de Stem en de Woensdrechtse Bode artikelen verschenen over het toekomstig beheer van de Multi Functionele Centra in de gemeente en in Putte in het bijzonder. De vier dorpsplatforms van de gemeente Woensdrecht hebben daarover opheldering gevraagd bij het college. Per mail is onderstaand antwoord naar ons gestuurd:
 
 

Brief aan gemeente over bibliotheek

Beste collegeleden en leden van de raad,
 
Via deze weg willen wij onze bezorgdheid uiten over de mogelijke sluiting van de bibliotheek in Ossendrecht. Wij vrezen dat het opheffen van de bibliotheek een kettingreactie veroorzaakt, waardoor Ossendrecht weer een stuk(je) leefbaarheid moet inleveren.
 
Abonneren op RSS - Voorzieningen