Verkeer & Vervoer

Terugkoppeling thema avond verkeersveiligheid

Terugkoppeling thema avond verkeersveiligheid

Verslag bijeenkomst over mobiliteit

Het dorpsplatform schuift regelmatig aan bij een overleg over mobiliteit in de gemeente Woensdrecht. Daar gaat het onder meer over het busvervoer en ook over andere vervoersmogelijkheden. 26 april was er weer een overleg. Hieronder is het verslag terug te lezen. 

1. Welkom door wethouder en vaststellen agenda

De wethouder heet alle aanwezigen welkom en licht de agenda toe. De wethouder geeft het voorzitterschap over aan Bas van Andel. Bas van Andel stelt zich aan de aanwezigen voor.

2. Mededelingen

Er zijn geen mededelingen

Antwoorden op veel gestelde vragen over bloembakken

Zoals jullie wellicht wel gezien hebben, hebben we begin deze maand tien bloembakken geplaatst in Ossendrecht. Daarop hebben we veel reacties gehad. Veel positieve, maar er bleken toch ook wat vragen te leven bij mensen. Daarom hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje gezet: 
 
- Waarom zijn deze bloembakken in Ossendrecht geplaatst?

Bussen blijven rijden naar Ossendrecht en Putte!

Geweldig goed nieuws voor Ossendrecht en Putte! De provincie gaat toch niet snijden, maar laat buslijn 105 naar onze mooie dorpen rijden!! Bijzonder is ook dat Van Heugten 105 als voorbeeld noemt. Heeft onze kaartenactie met 2600 handtekeningen toch duidelijk effect gehad.
 
Hieronder het persbericht van de provincie Noord-Brabant:
 

Meer dan 2600 handtekeningen voor behoud lijn 105

De dorpsplatforms van Ossendrecht en Putte hebben onlangs een handtekeningactie gehouden voor het behoud van een volwaardige buslijn 105. In totaal zijn er 4500 actiekaarten huis-aan-huis verspreid en daarvan zijn er 2200 met handtekening terug ingeleverd. Daarnaast is ook online de petitie nog eens 400 keer getekend. Dat komt neer op 55 procent van alle huishoudens en dat is een geweldige respons! Bij dit soort acties mag men normaal gesproken al blij zijn met een respons van tien procent. 
 

Actie voor behoud bus 105 in volle gang

Leden van Dorpsplatform Ossendrecht hebben vandaag de bus naar Putte gepakt om daar samen met het Putse dorpsplatform actie te voeren voor het behoud van een volwaardige buslijn 105. De provincie wil fors bezuinigen op het busvervoer in West-Brabant. Maar liefst 70 procent van de huidige ritten komt volgend jaar te vervallen. Om dat te voorkomen zijn de dorpsplatforms van Ossendrecht en Putte een kaartenactie gestart. 

Kaartenactie voor behoud openbaar vervoer

Niet snijden, laat lijn 105 rijden. Deze boodschap staat vermeld op een actiekaart, die de komende dagen aan zesduizend mensen in Bergen op Zoom, Ossendrecht en Putte uitgedeeld wordt. Inwoners uit die plaatsen zijn een (kaarten)actie gestart voor het behoud van een volwaardige buslijn 105.
 

Bussen moeten blijven rijden!

Op initiatief van Luc de Vos (CDA) was er op 27 november een vergadering over de toekomst van de bussen in de Zuidwesthoek. Voor deze bijeenkomst waren de dorpsplatforms Ossendrecht en Putte, de vertegenwoordigers van het ROB uit de gemeente Woensdrecht en de directeur van het ZuidWestHoek College Ossendrecht uitgenodigd.
 

Folder Deeltaxi Kleine Kernen

Sinds dit jaar rijdt buslijn 105 niet meer door Calfven. Het dorpsplatform heeft daarom met behulp van dorpsplatform Woensdrecht een folder samengesteld om de inwoners van Calfven te wijzen op de alternatieven. Die folder is hieronder te downloaden.

 

Inzet displays kalenderjaar 2013

De gemeente heeft een overzicht gestuurd met de locaties waarop de snelheidsdisplays worden opgehangen. Dit zal vanaf week 8 (18 februari) zijn. De displays worden het eerst opgehangen op de Huijbergseweg in Hoogerheide en aan de Antwerpsestraat in Putte:
 
1 Huijbergseweg Hoogerheide 13*
2 Antwerpsestraat Putte 53
3 Dorpstraat Woensdrecht 8
4 Calfven Ossendrecht 33

Pagina's

Abonneren op RSS - Verkeer & Vervoer