Veiligheid

Maandag 15 april 2019

Voorlichting BASF in verband met komende werkzaamheden!!

Nieuwe kadernota Integrale Veiligheid

De gemeente Woensdrecht heeft een nieuwe Kadernota Integrale Veiligheid. Daarin staan de prioriteiten voor 2015 tot 2018 vastgesteld.
 

Geslaagde thema-avond veiligheid

Veiligheid is van ons allemaal. Dat zei burgemeester Steven Adriaansen bij de opening van de thema-avond over Veiligheid van het dorpsplatform en het buurtpreventieteam. De ruim zestig aanwezigen kregen tijdens de avond volop tips om woninginbraken en brandongelukken in huis te voorkomen.

Preventieavond over veilige woonomgeving

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een niet goed gedoofde sigaret of een vlam in de pan kan binnen enkele tellen grote schade aanrichten. Ook in Ossendrecht moest de brandweer vorig jaar bijna vijftig keer uitrukken voor brandbestrijding of hulpverlening in en rond de woning. Daarom hebben Dorpsplatform Ossendrecht en buurtpreventieteam Ossendrecht samen het initiatief genomen voor een thema-avond op dinsdag 4 november over veiligheid in en rond huis.
 

Licht gaat branden op Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan

Goed nieuws voor de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan in Ossendrecht! Imtech start deze week (week 13) met de aanleg van nieuwe verlichting. Dat heeft de gemeente Woensdrecht aan Dorpsplatform Ossendrecht bevestigd.
 

Handleiding buurtpreventie

Bekijk hier de handleiding voor de buurtpreventie.

 

Buurtbarbecue Kloosterhof

Om de sociale veiligheid in ons dorp te vergroten ondersteunt het dorpsplatform in 2011 buurtbarbecues. Zulke activiteiten zorgen er namelijk voor dat de mensen elkaar beter leren kennen en voor elkaar een oogje in het zeil houden. De bewoners van het Kloosterhof hadden op zaterdag 3 september voor het eerst een barbecue bij hun in de straat. Dat het een gezellige samenkomst was, getuigen deze foto's.
 
Het feest ging tot in de late uurtjes door.
 

Thema-avond Veiligheid met Hans Kaldenbach

Na de succesvolle thema-avonden over Inbraakpreventie en Alcohol & Drugs komt het Dorpsplatform Ossendrecht met een nieuwe bijeenkomst. Ditmaal, op dinsdag 24 mei 2011, staat de avond in het teken van Veiligheid.
 
Sinds april is het buurtpreventieteam in Ossendrecht actief. Omdat het Dorpsplatform dit initiatief zoveel mogelijk wil stimuleren, lag het onderwerp Veiligheid voor de hand voor onze thema-avond.
 
Abonneren op RSS - Veiligheid