Sociale cohesie & Sport

Gebruik contactformulier

Laatste 2 weken hebben we problemen met het beantwoorden van vragen welke via het contactformulier op de website binnenkomen.

Sociaal Zorgpunt Ossendrecht 13 november 2019

Woensdag 13 november 2019 is het Sociaal Zorgpunt weer open in Ossendrecht.

Kaartjes schaatsbaan Hoogerheide

Kaartjes schaatbaan Hoogerheide voor basisschoolkinderen

Doe mee met Kern met Pit

Ook in 2015 kan er weer meegedaan worden met Kern met Pit. Bij deze leefbaarheidsactie gaat de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNHM) op zoek naar de beste ideeën die de woonomgeving verbeteren. Die ideeën krijgen duizend euro voor de uitvoering. Het beste project wint daarnaast nog een extra bonus van 1500 euro.

Organiseer ook een gezellig Burendag

De Burendag is weer in aantocht. Dit valt de Burendag jaar op zaterdag 27 september. Afgelopen jaar deden in heel Nederland bijna 1 miljoen mensen mee! Samen vierden zij feest, knapten  zij hun buurt op of ondernamen andere activiteiten die de buurt nader tot elkaar brachten. Dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts er een nog groter succes van maken. 
 

De mediawereld voor baby's en peuters anno 2014

Weet u het nog van vroeger? Met papa, mama, opa of oma samen een prentenboek doorbladeren. Gebergten, wilde dieren, verre landen, je kon het zo gek niet bedenken of er was wel een plaatjesboek over. We kunnen er niet omheen maar de tijden veranderen. Alles gaat digitaal, zo ook de prentenboeken. Niet alleen dat is veranderd, heel de mediawereld is in beweging.
 

Nostalgische draaiorgelklanken tijdens Ossendrechtse braderie

Onder het motto 'Ossendrecht laat ze draaien' zullen er tijdens de Ossendrechtse braderie nostalgische draaiorgelklanken te horen zijn. Deze draaiorgelactiviteit is geboren uit het idee om enerzijds aan de braderie in Ossendrecht een extra muzikaal en gezellig aspect toe te voegen en anderzijds om in Nederland deze bijzondere muziekmachines aan de vergetelheid te onttrekken.
 

Ook Ossendrecht stemt op Hoogerheide!

Vanuit Ossendrecht stemmen op Hoogerheide? Het lijkt vloeken in de kerk, maar toch helpt uw stem voor Hoogerheide ook ons dorp. Want Hoogerheide doet mee met de Brabantse Dorpen Derby.
 

Ossendrechtse vrijwilligers voor 4 mei comité gezocht

In iedere kern organiseert de werkgroep 4 mei samen met de gemeente Woensdrecht de Dodenherdenking. De gemeente is verantwoordelijk voor de ceremonie bij het monument, de werkgroep voor de organisatie van onder andere de herdenkingsbijeenkomst.

De huidige leden van de werkgroep in Ossendrecht zijn op zoek naar enthousiaste mensen die hen willen opvolgen. Hebt u interesse, dan kunt u zich aanmelden bij Marijke van Meir via e-mail:  marijkevanmeir@online.nl of telefonisch: (0164) 67 23 77.

Vrijwilligers voor cursus Klik & Tik gezocht

Dorpsplatform Ossendrecht start in samenwerking met Bibliotheek vanaf 14 april met een gratis cursus ‘Klik & Tik – Het internet op’. Inmiddels hebben zich al zo’n dertig mensen aangemeld voor de cursus om kennis te leren maken met het internet. Om alle cursisten goed te kunnen begeleiden zijn wij echter nog op zoek naar vrijwilligers.
 

Pagina's

Abonneren op RSS - Sociale cohesie & Sport