Trafohuisje Cichoreiplein wordt klapstuk centrum Ossendrecht

OSSENDRECHT – Tijdens Echt Ostrechts op zondag 13 december onthult Dorpsplatform Ossendrecht de metamorfose van het trafohuisje op het Cichoreiplein in Ossendrecht. Het gebouwtje zit nu nog vol graffiti maar wordt straks omgetoverd tot een kunstwerk, waarvan wij zeker weten dat alle Ossendrechtenaren er trots op zullen zijn!

Het opknappen van het trafohuisje stond al langer op het verlanglijstje van het Dorpsplatform. In 2012 is het centrum van Ossendrecht in het kader van het Integraal Dorps Ontwikkelings Plan (IDOP) vernieuwd. Als kers op de taart heeft het Dorpsplatform toen het Paadje van Kaatje opgewaardeerd door vijf strippanelen te plaatsen.

Het trafohuisje op het Cichoreiplein bleef echter een lelijke plek, vanwege de graffiti die erop gespoten is. Het Dorpsplatform nam daarom ontwerper Gian van Eekelen uit Hoogerheide in de arm. Hij is aan de slag gegaan met typisch Ossendrechtse taferelen en heeft een verbluffend mooi ontwerp gemaakt. Tijdens onze openbare vergadering in november hebben wij al een tipje van de sluier gelicht. Het publiek werd er helemaal stil van!

Benieuwd naar het ontwerp? Kom dan zondag 13 december om 12.30 uur naar het Cichoreiplein en laat je verrassen door al het moois dat Ossendrecht te bieden heeft! De opening zal muzikaal worden aangekleed door leden van Harmonie De Hoop en het koor Tussen Wal en Schip. Zij zullen het Ostrechts volkslied Hoe schoon ies mun durpke ten gehoren brengen. Kom ook naar de opening en zing met ons mee!

Dossier: