Thema-avond Veiligheid met Hans Kaldenbach

Na de succesvolle thema-avonden over Inbraakpreventie en Alcohol & Drugs komt het Dorpsplatform Ossendrecht met een nieuwe bijeenkomst. Ditmaal, op dinsdag 24 mei 2011, staat de avond in het teken van Veiligheid.
 
Sinds april is het buurtpreventieteam in Ossendrecht actief. Omdat het Dorpsplatform dit initiatief zoveel mogelijk wil stimuleren, lag het onderwerp Veiligheid voor de hand voor onze thema-avond.
 
Het Dorpsplatform Ossendrecht heeft daarom Hans Kaldenbach uitgenodigd. Hans Kaldenbach geldt als een autoriteit op het gebied van het aanpakken van overlast. Zijn motto is: “Je kunt de wind niet veranderen, maar hoe de zeilen staan, bepaal je zelf.”
 
Zijn ideologie is van toepassing op kleine ergernissen die we in het dagelijks leven kunnen tegenkomen. Hoe wijs je iemand op een verkeerd geparkeerde auto? Hoe moet je omgaan met kattenkwaad van kinderen? En hoe spreek je iemand aan op het achterlaten van zwerfvuil? Oftewel: Aanspreken van ongewenst gedrag; hoe doe je dat?
 
Via actieve rollenspellen en levendige voorbeelden leert Hans Kaldenbach hoe we op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Hans garandeert dat de bijeenkomst interactief, leerzaam en enthousiasmerend zal zijn. Er zal een professionele acteur ingezet worden om correctie-situaties te demonstreren. Daarnaast ontvangen alle aanwezigen na afloop het boek: Hangjongeren, 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers of: Respect, 99 tips voor het omgaan met jongeren in de straatcultuur
 
Voor de thema-avond op dinsdag 24 mei 2011 is een beperkt aantal plaatsen vrij. Meld je daarom op tijd aan via info@dorpsplatform-ossendrecht.nl. De bijeenkomst vindt van 19.30 uur tot 22.00 uur plaats in mfc de Drieschaar in Ossendrecht.
 
Over Hans Kaldenbach
 
Hans Kaldenbach is zijn hele leven verbonden geweest aan de Hogeschool Utrecht (Centrum Archimedes) en is directeur van ACTA-Kaldenbach in Zeist. Hij geeft trainingen en lezingen over cultuurverschillen en over ’straatcultuur’/korte lontjes. Zijn werk wordt omschreven als ‘gedegen, zeer praktisch, interactief en enthousiasmerend’. Hij werkt samen met diverse autochtone en allochtone trainers en acteurs.
Dossier: