Thema-avond over sociale media groot succes

De thema-avond over Sociale Media van dorpsplatform Ossendrecht, basisschool De Meulenrakkers en gemeente Woensdrecht was een groot succes. Bijna tweehonderd belangstellenden hebben geluisterd naar de interessante presentaties van Lei Seuren en Ferry van de Broek.
 
’s Middags kregen de kinderen van groep 7 en 8 alle ins en outs over Twitter en Facebook, ’s avonds kwamen nog eens zestig ouders, grootouders en andere geïnteresseerden naar de thema-avond luisteren. Dhr. Lei Seuren had een aangrijpende presentatie over de gevaren van sociale media. Hij omschreef Facebook als een kamertje, waarvan de deur altijd openstaat en iedereen naar binnen kan wandelen om de foto’s aan de muur te bekijken.
Hij waarschuwde de kinderen en ouders om de deur goed af te sluiten. Dat kan door goede afspraken met elkaar te maken over het gebruik van Facebook, bijvoorbeeld doordat ouders het wachtwoord van de Facebook van hun kinderen hebben.
 
Voordelen
Daarna was het de beurt aan Ferry van de Broek. Die vertelde juist over de mogelijkheden van sociale media, want dit is uiteindelijk wel de toekomst. Dat de kinderen tijdens zijn les met tablets en smartphones mochten spelen, leek misschien storend, maar door de afleiding zijn de kinderen juist extra gefocust als ze wel luisteren. Hij benadrukte ook dat sociale media veel voordelen heeft. Volgers of vrienden zijn als het ware ambassadeur van een bedrijf. Doordat zij berichten leuk vinden en delen, kan je als bedrijf een groot publiek bereiken.
 
Verschil
Er was een groot verschil te zien tussen hoe de kinderen en de ouders de presentaties oppakten. De kinderen wilden alles weten over de mogelijkheden, terwijl de ouders veelal nog wat sceptisch waren. Directeur Henny van Regenmortel wist  de ouders uiteindelijk toch te overtuigen van de toekomst van sociale media. “Wij leiden kinderen op voor beroepen die er nu nog niet zijn. Laten we dan nu al gebruikmaken van de mogelijkheden die er al wel zijn.”