Thema-avond over sociale media

Het is nauwelijks voor te stellen dat nog maar een paar jaar geleden niemand had gehoord van Twitter, Facebook en Hyves. Nu lijkt iedereen met een internetverbinding actief te zijn op minimaal een van deze sociale netwerksites. Dat geldt zeker ook voor kinderen, die er vaak beter mee overweg kunnen dan hun ouders. Om ervoor te zorgen dat zij veilig gebruikmaken van de digitale snelweg houdt het dorpsplatform op maandag 30 september in samenwerking met basisschool De Meulenrakkers en gemeente Woensdrecht een themadag en –avond over sociale media.
 
Tijdens een interactieve sessie krijgen zowel de kinderen als hun ouders dezelfde informatie mee. Dat op internet niets is wat het lijkt, blijkt uit een interessante presentatie van dhr. Lei Seuren. Hij geeft regelmatig workshops in het hele land, waarbij hij kinderen en jongeren wijst op de gevaren van sociale media. Dat Twitter, Facebook en Hyves ook positieve effecten hebben, doordat ze mensen bij elkaar brengen en verbinden, laat vervolgens dhr. Edwin van Sprundel zien. Deze Calfvense ondernemer geeft tips mee om veilig de digitale snelweg op te gaan. Daarvoor hebben we een digitale omgeving gecreëerd, die mede mogelijk wordt gemaakt door Chris Hectors Compuvision uit Ossendrecht.
 
Overdag krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 uitleg over sociale media. ’s Avonds zijn hun ouders, opa’s en oma’s en anderen die graag meer te weten willen komen over sociale media welkom in de voormalige bibliotheek in MFC De Drieschaar. Want wat je ook van sociale media vindt, op den duur kan je er niet meer om heen. Daarom hebben we een panel samengesteld met jongeren en ouderen, die vertellen over hun sociale mediagebruik – of juist het niet gebruiken van sociale media. In het panel nemen CDA-raadslid Luc de Vos, makelaar en moeder Marianne van Kaam, onderneemster en moeder Angelique Vermeij en journalist Wil de Jong plaats.
 
De thema-avond start 30 september om 19.00 uur in mfc De Drieschaar. Toegang is gratis. Aanmelden kan via www.dorpsplatform-ossendrecht.nl of Facebook.com/DorpsPlatformOssendrecht en voor de eerste honderd deelnemers hebben we een leuke gadget klaar liggen.