Stem op Ossendrecht, een kern met pit!

Ossendrecht mag zich sinds dit jaar een Kern met Pit noemen. Dorpsplatform Ossendrecht heeft het project Paadje van Kaatje ingediend voor de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit van de Koninklijke Heide Maatschappij. Die kende in januari het project een subsidie toe voor de uitvoering. Nu de strippanelen zijn geplaatst, is Ossendrecht in de race om de provinciale trofee en een geldbedrag van 1500 euro voor het dorp in de wacht te slepen. Stem daarom voor 31 december  op Ossendrecht via www.kernmetpit.nl
 
De vernieuwde wandeling Paadje van Kaatje vormt de kers op de taart van de herinrichting van het Ossendrechtsecentrum. Samen met de Stichting Zuster Marie Adolphine zijn fragmenten uit het stripverhaal De Verre Bestemming in beeld gebracht in het centrum van Ossendrecht. In totaal zijn vijf panelen geplaatst, die op een leuke en educatieve manier een deel van de geschiedenis van ons dorp vertellen.
 
De wandeling voert langs belangrijke plaatsen uit de jeugd van Kaatje Dierickx, het Ossendrechtse meisje dat als zuster Marie Adolphine de dood vond in de Boxeropstand in China. Omdat zij haar leven gaf voor haar geloof is zuster Marie Adolphine in het jaar 2000 heilig verklaard.
 
 
De strippanelen werden op vrijdag 14 juni onder grote belangstelling onthuld. Sindsdien gaan de gratis folders over de wandeling van het Paadje van Kaatje als warme broodjes over de toonbank. We zagen deze zomer ook veel ouders met kinderen het mooie rondje door Ossendrecht wandelen.  De route is zo’n vier kilometer lang en verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal. Daarnaast verschijnt er binnenkort een promotiefilmpje over het Paadje van Kaatje, dat gebruikt zal worden als afronding van de deelname aan Kern met Pit.
 
Het Paadje van Kaatje is een van de veertien projecten uit Noord-Brabant die meedingt naar de provinciale trofee. Per provincie maakt één project kans op een extra cheque van 1500 euro, bovenop de al eerder toegekende subsidie. Daarvoor hebben wij uw steun nodig! Stem nog voor 31 december via www.kernmetpit.nl en kies voor het project ‘Stripverhaal in het centrumplan’ in Ossendrecht!
Dossier: