Preventieavond over veilige woonomgeving

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een niet goed gedoofde sigaret of een vlam in de pan kan binnen enkele tellen grote schade aanrichten. Ook in Ossendrecht moest de brandweer vorig jaar bijna vijftig keer uitrukken voor brandbestrijding of hulpverlening in en rond de woning. Daarom hebben Dorpsplatform Ossendrecht en buurtpreventieteam Ossendrecht samen het initiatief genomen voor een thema-avond op dinsdag 4 november over veiligheid in en rond huis.
 
Zowel het buurtpreventieteam als het dorpsplatform speelden al enige tijd met het idee om een veilige woonomgeving onder de aandacht te brengen bij de inwoners van Ossendrecht. Het buurtpreventieteam is sinds 2011 actief. Door regelmatig een ronde door het dorp te lopen kunnen onveilige situaties sneller gesignaleerd worden. Dat heeft onder meer geleid tot een afname in het aantal woninginbraken, al is er nog altijd veel winst te behalen. Ook als het gaat om brandveiligheid, zo merkte het Ossendrechtse dorpsplatform tijdens een presentatie van Rob van Bussel in zijn openbare vergadering. Woningbranden kosten nog altijd te veel onnodige slachtoffers en 32 van hen is ouder dan 65 jaar.
 
Daarom hebben het buurtpreventieteam en het dorpsplatform gekozen voor een informatiemarkt in mfc De Drieschaar , waarbij inwoners bewust worden gemaakt van de veiligheid in en rond huis. Er wordt ingezoomd op brandveiligheid en inbraakpreventie. De avond zal om 19.00 uur worden geopend door burgemeester Steven Adriaansen, portefeuillehouder Openbare Orde & Veiligheid. Vervolgens geven de politie en brandweer presentaties over respectievelijk inbraakpreventie en brandveiligheid. Op de avond worden ook eenvoudige checklists uitgereikt om de eigen woning veilig in te richten. Onder de ingeleverde checklisten worden rookmelders en andere gadgets verloot.
 
Wij zien u graag terug op dinsdag 4 november om 19.00 uur in mfc De Drieschaar. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

Dossier: