Ostrechtse hangmandjes zijn weer terug!

Het centrum van Ossendrecht is weer opgefleurd met mooie hanging baskets, op z’n Ostrechts ook wel de hangmandjes genoemd. Het Ossendrechtse dorpsplatform heeft in totaal twintig hangmandjes geplaatst op de Markt, het Hondseind, het Adolphineplein, de Koningin Wilhelminastraat en bij de kerk.
 
Al door het vorige dorpsplatform (2006-2010) werd het initiatief genomen om het centrum van Ossendrecht aan te kleden met hangmandjes. Het dorpsplatform had een prijsvraag uitgeschreven om het dorp aantrekkelijker te maken. Een van de winnende ideeën was om in het centrum hanging baskets te plaatsen. In november 2008 plaatste de toenmalige wethouder Cees Jaspers het eerste mandje in het Hondseind. De gemeente had hiervoor echter een contract van vijf jaar afgesloten, waardoor in 2013 de mandjes weer verdwenen uit het centrum.
 
Het huidige dorpsplatform vond dat een gemis en besloot daarom opnieuw het initiatief te nemen voor de Ossendrechtse hangmandjes. Ditmaal zijn de hangmandjes in het bezit van het dorpsplatform. De hangmandjes zijn vorige week allemaal geplaatst door de WVS. Het werkvoorzieningschap is ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de bloemen. Ze krijgen iedere twee weken water, zodat het geen droogboeketjes worden. De hangmandjes zijn ingeplant met roodwitte bloemetjes. Zo draagt het dorpsplatform ook haar steentje bij aan het motto van de Roparun: Ostrechtse Roparunnacht, roodwitte bloemenpracht!
Dossier: