Ossendrecht in top 3 bij Kern met Pit

Ossendrecht mag zich sinds zaterdag officieel een Kern met Pit noemen. Met de vernieuwde wandeling het Paadje van Kaatje heeft dorpsplatform Ossendrecht zaterdag in Volkel een bedrag van 1000 euro gewonnen in de Brabantse leefbaarheidswedstrijd. Volgens de juryleden behoorde het Ossendrechtse project tot de beste drie inzendingen van de editie van 2013.
 
Afgelopen jaar is het centrum van Ossendrecht op de schop gegaan in het kader van het integraal dorpsontwikkelingsplan (iDOP). Als kers op de taart van de herinrichting heeft het dorpsplatform iets bijzonders toegevoegd aan het centrum van Ossendrecht. Op een vijftal panelen wordt het stripverhaal De Verre Bestemming van Zuster Marie Adolphine afgebeeld. Deze panelen maken deel uit van de wandelroute Paadje van Kaatje, dat in samenwerking met de Stichting Zuster Marie Adolphine opnieuw is uitgegeven. De strippanelen zijn mede tot stand gekomen dankzij een subsidie via het project Kern met Pit.
 
De prijsuitreiking van Kern met Pit editie 2013 vond afgelopen zaterdag plaats in Volkel. Een afvaardiging van het dorpsplatform reisde naar de Oost-Brabantse plaats af om het project te presenteren. Daarbij werd een korte film van John van Dooren over het Paadje van Kaatje getoond. In haar rapport loofde de jury van Kern met Pit het initiatief. “Voor de jury van Kern met Pit is het dorpsplatform van Ossendrecht er op een originele manier in geslaagd een markant figuur weer tot leven te brengen. Zij verdienen daarom ook het predicaat Kern met Pit”, aldus de jury. Het dorpsplatform ontving naast het predicaat ook een plaquette en een cheque ter waarde van 1000 euro.
 
Uit de dertien deelnemende projecten werd ook een winnaar gekozen, die bovenop de cheque nog eens 1500 euro kreeg. Het winnende project was het Avonturenpad Koning Kyrië uit Hoogeloon, een vergelijkbaar project met het Ossendrechtse Paadje van Kaatje. De verschillen waren volgens de jury dan ook klein, maar uiteindelijk was de stemming via internet doorslaggevend. Het dorpsplatform is tevreden met een plaats in de top drie en zal samen met de Stichting Zuster Marie Adolphine de plaquette binnenkort een mooi plaatsje geven op de route.
 
De brochure van het Paadje van Kaatje is verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal of het Zoete Rijk in Ossendrecht.
Dossier: