Ossendrecht is kern met pit

Ossendrecht is een van de winnaars van de actie Kern met Pit van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Zaterdag werd het project ‘Stripverhaal in het centrumplan’ door de jury gehonoreerd. Het Ossendrechtse dorpsplatform heeft nu 1000 euro subsidie toegewezen gekregen om het project dit jaar uit te voeren.
 
Het centrum van Ossendrecht gaat momenteel op de schop in het kader van het integraal dorpsontwikkelingsplan (iDOP). Als kers op de taart van de herinrichting wil het dorpsplatform graag wat extra’s toevoegen aan het centrum door aan de hand van het stripverhaal ‘De Verre Bestemming’ het verhaal van zuster Marie Adolphine in beeld te brengen. Daarmee kunnen we niet alleen op een leuke en educatieve manier een deel van de geschiedenis van ons dorp vertellen, maar ook meteen dichte gevels en lelijke muren verfraaien.
 
Zaterdag is een delegatie van het dorpsplatform afgereisd naar Schijndel om een presentatie te houden over het project voor de actie Kern met Pit. Daarvoor waren dit jaar in Noord-Brabant maar liefst 34 projecten ingeschreven. Achttien daarvan zijn door de jury uitgenodigd om nadere uitleg te geven. De jury heeft uiteindelijk veertien projecten gehonoreerd, waaronder het Ossendrechtse idee om het stripverhaal tot leven te brengen in het centrumplan. Ieder project ontvangt 1000 euro, die verzilverd wordt als het project in 2013 gerealiseerd wordt.
 
Het dorpsplatform gaat nu een werkgroep vormen die het project verder gaat uitwerken, zodat het verhaal van Marie Adolphine dit jaar op een bijzondere wijze een plekje krijgt in het nieuwe centrum van Ossendrecht.
Dossier: