Opknapbeurt speeltuin Molenstraat van start

De firma Hendrickx Grondverzet BV begint vrijdag 17 juni aan de aanpassing van de zandbak in de speeltuin aan de Molenstraat/Bevrijdingsstraat in Ossendrecht. Daarbij worden de oude houten bielzen verwijderd en komt er een geleidelijk talud aan de achterzijde van de zandbak. De zandbak krijgt zo een frissere en veiligere uitstraling.

De aanpassing van de zandbak maakt deel uit van het project Jeugd in Beweging. Daarbij worden meerdere speeltuinen in Ossendrecht opgeknapt en met elkaar verbonden. Het project is een gezamenlijk initiatief van verschillende werkgroepen, Dorpsplatform Ossendrecht en gemeente Woensdrecht. De firma Hendrickx Grondverzet werkt hier kosteloos aan mee door de zandbak aan te pakken.

In de Molenstraat komt in het kader van Jeugd in Beweging ook een nieuw multifunctioneel voetbalveld te liggen. Het veld wordt afgebakend met een boarding. Aan de kopzijden wordt het veld voorzien van twee grote goals. Aan de lange zijden komen in totaal nog vier kleinere doeltjes. De oorspronkelijke doeltjes van de Molenstraat zijn alvast verhuisd naar ’t Hoefke. Het streven is om op korte termijn het nieuwe voetbalveld aan de Molenstraat te realiseren. Daarnaast zal de Molenstraat worden uitgebreid met een kleinschalige step-fiets-skatevoorziening.

Ook de speeltuinen ’t Hoefke en Eikelhof worden momenteel in het kader van Jeugd in Beweging opgeknapt. In ’t Hoefke zijn de twee speeltuinen samengevoegd tot één grote en is een schommel geplaatst. Het Eikelhof is uitgebreid met een grote speelboom en krijgt op korte termijn ook een glijbaan erbij. De verbinding tussen de speeltuinen en een upgrade van de speeltuin in de Peeberg staan voor later dit jaar op de planning.

Het project Jeugd in Beweging wordt mede mogelijk gemaakt door de actie Kern met Pit en Hendrickx Grondverzet BV.

 

Dossier: