Openbare vergadering op woensdag 12 november

OSSENDRECHT – Dorpsplatform Ossendrecht houdt op woensdag 12 november in mfc De Drieschaar weer haar openbare vergadering. Op de agenda staan onder meer de nieuwe activiteiten van de SBO (Stichting Buurtschappen Ossendrecht), glasvezel, ontwikkelingen in de openbare ruimte en het laatste nieuws over het busvervoer.

Het is inmiddels een goed gebruik om een gastspreker uit te nodigen over recente ontwikkelingen in het dorp. Ditmaal zal de SBO komen vertellen over de nieuwe activiteiten van de buurtschappen, waaronder een nieuwe impuls voor de Ossendrechtse kermis. Daarnaast zal Bibliotheek Het Markiezaat aanwezig zijn om de eerste certificaten voor de internetcursus Klik & Tik uit te reiken. De bibliotheek en het dorpsplatform zijn in het voorjaar begonnen met het aanbieden van deze gratis cursus om mensen wegwijs te maken op de computer en het internet. De cursus is een groot succes en de derde groep is inmiddels gestart. De verwachting is dat de laatste groep van ingeschreven vanaf eind november individueel opgeroepen worden.

Tijdens de vergadering zullen we ook ingaan op nieuwe ontwikkelingen in het onderhoud van de openbare ruimte, vragen we aandacht voor glasvezel voor Calfven en het buitengebied en wijzen we u op het laatste nieuws over het busvervoer. Ook blikken we terug op de geslaagde thema-avond Veiligheid, die het dorpsplatform samen met het buurtpreventieteam heeft georganiseerd. Wij hopen u allemaal terug te zien op woensdag 12 november om 19.30 uur.