Openbare vergadering op 6 februari 2014

Dorpsplatform Ossendrecht houdt op donderdag 6 februari in mfc De Drieschaar weer haar openbare vergadering. Op de agenda staat dit keer een terugblik op Kern met Pit met vertoning van de film Paadje van Kaatje, de resultaten van onze enquête over de winkelvoorzieningen, brandveiligheid in en rond de woning en een presentatie van het Reizigersoverleg Brabant (ROB) over het openbaar vervoer.
 
Voor deze avond hebben we weer twee gastsprekers uitgenodigd om een korte presentatie te geven over actuele onderwerpen. Zo komt het buurtpreventieteam uitleg geven over de Home Safety Check over brandveiligheid in en rond de woning. Samen met de brandweer wil het buurtpreventieteam bewoners bewuster maken en de brandveiligheid rondom de woning verbeteren. Dat gebeurt door een check langs een achttal punten.
 
Daarnaast hebben wij het Reizigersoverleg Brabant (ROB) uitgenodigd voor een presentatie. Tijdens onze vorige openbare vergadering hebben we uitgebreid gesproken over de bezuinigingen op buslijn 105. Inmiddels heeft het dorpsplatform niet stilgezeten en zijn we samen met het dorpsplatform van Putte gestart met een actie om een volwaardige bus te behouden. Ook is er samenwerking met het ROB gezocht. Namens die organisatie komt Nienke van der Pas uitleg geven over de werkzaamheden van het reizigersplatform.
 
In onze openbare vergadering zullen wij ook de resultaten van onze enquête over de winkelvoorzieningen presenteren. Ook is er aandacht voor diftar en de wijzigingen voor 2014, de verlichting op de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan die er eindelijk gaat komen, en sluiten we af met een terugblik op de actie Kern met Pit. Daarbij vertonen we ook de promotiefilm over het Paadje van Kaatje, dat John van Dooren voor ons heeft gemaakt. De korte film is zeker de moeite waard, dus wij hopen u allen terug te zien op donderdag 6 februari in mfc De Drieschaar (grote zaal). De vergadering begint om 19.30 uur.