Nieuwe komborden heten bezoekers Ossendrecht welkom

 

OSSENDRECHT - De vier hoofdentrees van Ossendrecht zien er sinds donderdag 9 april een stuk kleurrijker uit. Dorpsplatform Ossendrecht onthulde toen samen met wethouder Jeffrey van Agtmaal het eerste nieuwe kombord aan het Moleneind. Ook aan de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan, de Aanwas en de Langeweg worden deze nieuwe borden geplaatst.

In de nieuwe komborden komen twee voorgaande projecten van het Dorpsplatform samen. In 2012 nam het Dorpsplatform het initiatief voor de viering van 825 jaar Ossendrecht. Dat werd gevierd met een groot feestweekend voor jong en oud, waaraan vele Ossendrechtse ondernemers hun (financiële) steentje hebben bijgedragen. Een jaar later, in 2013, deed Ossendrecht mee met de actie Kern met Pit van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij en werd het Paadje van Kaatje nieuw leven in geblazen door de plaatsing van vijf strippanelen. Het Dorpsplatform won destijds duizend euro met het project. Omdat er ook nog een restantbudget over was uit 825 jaar Ossendrecht, was besloten om iets blijvends en zichtbaars terug te geven voor Ossendrecht. En hoe kan dat beter dan de gastvrijheid van Ossendrecht te benadrukken bij de entree van het dorp?

Het ontwerp van de nieuwe komborden is gebaseerd op het logo van 825 jaar Ossendrecht, dat op zijn beurt weer is afgeleid van de roodwitte Ossendrechtse vlag. Naast de tekst ‘Welkom in Ossendrecht’, de kerk en het wapen van Ossendrecht is ook het logo van Kern met Pit terug te vinden. Tot slot wijzen de borden bezoekers er ook op dat Ossendrecht het oudste dorp van de Brabantse Wal is. Vandaag de dag inmiddels al 828 jaar!

Dossier: