Nieuw centrum feestelijk geopend

Vrijdag 14 juni was het feest in het centrum van Ossendrecht. Die dag vond de offciële opening van de herinrichting van het centrum plaats, met als kers op de taart de onthulling van de vernieuwde wandelroute Paadje van Kaatje met beelden uit het stripverhaal De Verre Bestemming over Zuster Marie Adolphine.
 
Nadat afgelopen najaar het Cichoreiplein en het Adolphineplein al op de schop zijn gegaan, ondergingen ook de Markt en het Hondseind de voorbije maanden een metamorfose. In het kader van het integraal dorpsontwikkelingsplan (iDOP) heeft het Ossendrechtse centrum een flinke opknapbeurt gehad, om zo de leefbaarheid van de kern op peil te houden. De herinrichting van de pleinen en straten zijn door de gemeente gefinancierd uit een budget voor de revitalisering van de kernen.
 
 
Als kers op de taart van de herinrichting heeft het dorpsplatform iets bijzonders toegevoegd aan het centrum van Ossendrecht. Op een vijftal panelen wordt het stripverhaal De Verre Bestemming van Zuster Marie Adolphine afgebeeld. Deze panelen maken deel uit van de wandelroute Paadje van Kaatje, dat in samenwerking met de Stichting Zuster Marie Adolphine opnieuw is uitgegeven. De strippanelen zijn mede tot stand gekomen dankzij een subsidie via het project Kern met Pit.
 
 
 
Dossier: