Nationale Jeugdronde komt door Ossendrecht

Op verzoek van het Dorpsplatform Ossendrecht doet de Nationale Jeugdronde dit jaar voor het eerst Ossendrecht aan. Op vrijdag 15 juli 2011 zullen ruim vierhonderd jonge wielrenners een prachtig rondje rond de Ossendrechtse kerk rijden. Het Dorpsplatform Ossendrecht roept daarom iedereen op om de jongens en meisjes, die deelnemen aan dit grote evenement, aan te moedigen.
 
De nationale Jeugdronde is een groot wielerevenement voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar. Dit jaar doen 413 kinderen en 33 teams mee. In zes dagen leggen ze een stevig parcours door heel West-Brabant af. De Nationale Jeugdronde doet ieder jaar de Volksabdij bij Ossendrecht aan, maar is nog nooit door het dorp gekomen. Op verzoek van het Dorpsplatform Ossendrecht heeft de organisatie haar route aangepast en rijden de jeugdige renners dit jaar voor het eerst door dit prachtige dorp op de Brabantse Wal.
 
De Jeugdronde zal vrijdag 15 juli rond 15.00 uur door Ossendrecht trekken. Een karavaan van reclame-auto’s, tv-ploegen, politie, ploegleiders, materiaalwagens en de jonge deelnemers rijden een rondje rond de Ossendrechtse kerk. Ze komen het dorp binnen via de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan, waarna ze over het parcours Markt – Dorpsstraat – Kerkstraat – Molenstraat – Moleneind rijden. Via het Puts Meuleke en de Putseweg vervolgen de kinderen de wedstrijd richting Huijbergen. De finish van die dag is in Roosendaal.
 
Omroep Brabant zal als mediapartner van de Nationale Jeugdronde uitgebreid verslag doen van dit bijzondere wielerevenement. Met televisiereportages, live radioverslag en updates op haar website volgt de regionale omroep de jeugdige renners op de voet. Voor Ossendrecht is dit een mooie gelegenheid om het dorp op de kaart te krijgen. Daarom roept het Dorpsplatform Ossendrecht iedereen op om de jonge deelnemers met veel enthousiasme te ontvangen is ons mooie dorp. Moedig ze aan langs de route, want deze jongens en meisjes hebben de toekomst!