Licht gaat branden op Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan

Goed nieuws voor de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan in Ossendrecht! Imtech start deze week (week 13) met de aanleg van nieuwe verlichting. Dat heeft de gemeente Woensdrecht aan Dorpsplatform Ossendrecht bevestigd.
 
De schaarse verlichting aan de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan, een van de belangrijkste toegangswegen voor Ossendrecht, is al jaren een zorgpunt voor Dorpsplatform Ossendrecht. In 2011 hielden wij samen met het Ossendrechtse buurtpreventieteam een verlichtingsschouw om donkere plekken in ons dorp in kaart te brengen. De Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan sprong daar met kop en schouders als lange donkere ader bovenuit.
 
In overleg met de gemeente is een nieuw verlichtingsplan voor de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan opgesteld. Daarbij is gekozen voor lichtmasten van zes meter hoog, in plaats van de huidige vier meter. Daardoor hebben de nieuwe lantaarns een groter bereik. Ook komen er meer lichtmasten te staan om de donkere hoeken op te vullen en worden de donkere bushaltes verlicht. Daarnaast worden de lichtmasten voorzien van energiezuinige led-verlichting.
 
Als dorpsplatform zijn wij enorm blij dat na al onze inspanningen de nieuwe verlichting er nu eindelijk gaat komen. Dit zal zeker bijdragen aan de veiligheid van deze belangrijke invalsweg.
Dossier: