Kaartenactie voor behoud openbaar vervoer

Niet snijden, laat lijn 105 rijden. Deze boodschap staat vermeld op een actiekaart, die de komende dagen aan zesduizend mensen in Bergen op Zoom, Ossendrecht en Putte uitgedeeld wordt. Inwoners uit die plaatsen zijn een (kaarten)actie gestart voor het behoud van een volwaardige buslijn 105.
 
De komende dagen ontvangen zesduizend mensen een kaart in de brievenbus, op straat of bij de bus, die is samengesteld door inwoners uit Putte, Ossendrecht en Bergen op Zoom. Zij leggen zich niet neer bij de plannen van de provincie om te snijden in buslijn 105. Als het aan de provincie ligt, rijdt de bus vanuit Bergen op Zoom vanaf december 2014 enkel nog op werkdagen in de ochtend- en avondspits naar Ossendrecht en Putte. Jong en oud zullen dan overdag, ’s avonds en in het weekend verstoten zijn van openbaar vervoer.
 
Maar het is nog niet te laat. De provincie en Veolia gebruiken het jaar 2014 om de nieuwe dienstregeling op te stellen. Er is nog ruimte om geschrapte lijnen en tijdstippen toch te behouden. Die ruimte willen de initiatiefnemers van de kaartenactie graag benutten. Daarvoor hebben zij de hulp nodig van alle inwoners van Putte, Ossendrecht en Bergen op Zoom.
 
Hoe? Door op de actiekaart aan te geven of u kiest voor de bus of voor lopen. Onderteken de actiekaart en lever hem in op één van de onderstaande adressen:
-          Emté Ossendrecht
-          MFC De Drieschaar, Ossendrecht
-          Assurantiënkantoor Meylemans, Ossendrecht
-          G&W Drogisterij Tervo, Putte
-          Albert Heijn Putte
Inleveren kan tot zondag 16 februari. Heeft u geen kaart ontvangen en wilt u onze actie steunen? Onderteken dan de petitie op http://petities.nl/petitie/behoud-volwaardige-buslijn-105
 
De kaarten en handtekeningen worden aangeboden aan gedeputeerde Ruud van Heugten.
 
NIET SNIJDEN, LAAT LIJN 105 RIJDEN – In de week, maar ook op zaterdag en zondag.