Herinrichting Ossendrecht officieel begonnen

Op het Cichoreiplein in Ossendrecht zijn de werkzaamheden in het kader van iDOP Ossendrecht officieel begonnen. Volgens wethouder Vic Huijgens heeft het dorp geweldig meegedaan met alle voorbereidingen voor het iDOP en de herinrichting.
“Ossendrecht is een mooi dorp dat op deze manier alleen nog mooier zal worden. De eigen mensen hebben ons wegwijs gemaakt en de plannen zijn zoveel mogelijk naar de zin gemaakt van de bewoners.”
 
Volgens Arjan Buijsen, lid van het dorpsplatform Ossendrecht en tevens betrokken bij de begeleidingsgroep iDOP Ossendrecht, is de officiële aftrap van de herinrichting een belangrijk moment voor Ossendrecht en het iDOP. “Met het centrumplan voor Ossendrecht hangen veel andere zaken samen, zoals de verkeersveiligheid. Ons doel was om de situatie veiliger te maken en ik denk dat we daar in zijn geslaagd, in goede samenwerking met de gemeente. Voor de toekomst willen we nog veel meer plannen realiseren, zoals het opknappen van het gebied bij Mariahove en het invullen van de multifunctionele ruimte in De Hille.”
 
Het is de bedoeling dat de werkzaamheden op het Cichoreiplein rond 15 november klaar zijn, zodat de ondernemers geen last hebben van de werkzaamheden rond de feestdagen. Rond 26 december moet ook het Adolphineplein gereed zijn. Na de carnaval zullen dan de overige werkzaamheden opgestart worden, zodat die rond de zomer van 2013 klaar zijn.
 
Bron: Woensdrechtse Bode
 
Dossier: