Gratis cursus ‘Klik & Tik - het internet op’ in Ossendrecht

Of je het nu leuk vindt of niet: het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven.  Wil je iets kopen, informatie krijgen van de overheid, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet. De cursus “Klik & Tik. Het internet op” helpt je de weg te vinden op het internet. Je leert hoe je er zoekt en hoe je websites bekijkt. Hoe schrijf je een e-mail en hoe kun je bestanden ‘downloaden’?  Het komt allemaal aan bod. Bovendien oefen je alles direct op een speciale website.
 
Klik & Tik. Het internet op bevat zes onderwerpen:
1. Het internet op
2. Websites bekijken
3. Zoeken met een zoekmachine
4. Invullen en aanvragen
5. E-mailen
6. Downloaden
 
Door middel van korte video’s legt een presentatrice je uit hoe je je weg vindt op internet. Na een video kun je direct aan de slag en het geleerde oefenen. Om het oefenen zo echt mogelijk te maken, oefent u bijvoorbeeld op de speciaal gebouwde website van nepdierentuin Dierenheuvel.
Het programma richt zich op iedereen die moeite heeft om zijn of haar weg te vinden op internet.
 
Waar en wanneer?
Vanaf 14 april 2014 verzorgt Bibliotheek Het Markiezaat samen met het Dorpsplatform Ossendrecht deze cursus in Ossendrecht. De cursus bestaat uit minimaal 4 bijeenkomsten van 1,5 uur en vindt plaats in Basisschool De Meulenrakkers, Meulenberg 6 te Ossendrecht. De bijeenkomsten vinden iedere maandagmiddag plaats van 15.30 uur tot 17.00 uur.
 
Wat kost het?
De cursus is gratis. Na het doorlopen van de gehele cursus ontvang de cursist een certificaat van de bibliotheek.
 
Opgeven?
U kunt zich opgeven voor de cursus Klik & Tik door te bellen met de heer Toon Mulders, telefoonnummer 0164-243 450. Of stuur een aanmeldingsmail naar t.mulders@markiezaatsbibliotheken.nl. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van ons.
 
Vrijwilligers gezocht!
Heeft u interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan en cursisten te begeleiden tijdens deze cursus….neem dan contact op met de heer Toon Mulders, telefoonnummer 0164-243 450. Of stuur een aanmeldingsmail naart.mulders@markiezaatsbibliotheken.nl.
 
Verdere samenwerking
Naast Klik & Tik bieden het Dorpsplatform Ossendrecht en KBO Ossendrecht nog meer op het gebied van mediawijsheid. Medio mei zal er een workshop van start gaan op het gebied van social media en medio juni volgt een workshop interactief voorlezen i.c.m. het gebruik van digitale prentenboeken. Hou de websites van DPO, KBO Ossendrecht en Bibliotheek Het Markiezaat in de gaten voor data en verdere informatie.