Energiemarkt Ossendrecht groot succes

De Energiemarkt in mfc De Drieschaar is een groot succes geworden. Maar liefst 370 mensen kwamen even een kijkje nemen om advies over energiebesparing in te winnen. Daarmee is de Ossendrechtse Energiemarkt het best bezocht van alle vergelijkbare markten in West-Brabant. Een resultaat waar we als dorp best trots op mogen zijn. 
 
 
Wethouder Vic Huijgens mocht de avond openen. Dat deed hij door mevrouw van Thillo uit de Wilhelmietenstraat een energiepakket aan te bieden, omdat zij de flyer voor haar raam had gehangen.
 
Tijdens de Energiemarkt konden allerlei nuttige besparingstips opdoen. Er waren veel lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in verwarming, isolatie en ventilatie waren aanwezig met een stand om advies te geven. De gemeente en de woningstichting hadden voor ieder bezoeker een gratis spaarlamp beschikbaar gesteld. Bij het dorpsplatform kregen de bezoekers een klein led-lampje mee.
 
Er waren ook veel doe activiteiten. Zo kregen de bezoekers een quiz mee met vragen over energiebesparing en konden ze zelf energie opwekken door op een fiets te kruipen.
 
Voor de leerlingen van basisschool De Meulenrakkers en de BSO betekende de Energiemarkt de afsluiter van het energieproject ‘Energie bewust, thuis besparen’. Zij toonden hun werkstukken en konden haarfijn uitleggen hoe zonne-energie of windenergie werkt.
 
Bij de stand van het dorpsplatform konden bezoekers hun beste besparingstip meegeven. Hieronder volgt de top 3:
 
1. Was uw beddegoed op 40 graden-intensief, werkt hetzelfde als op 60 graden maar is beter v.h. milieu. C. Verhoeven-Palinckx, Calfven 43, Ossendrecht.
2. Wij doen ‘s avonds de verwarming lager en dan pakken we een warme deken op de bank. Naomi Trostor, Paus Johanneslaan 2, Ossendrecht.
3. Wassen in de wasmachine met een volle trommel. Spaarprogramma’s zijn mbt water+ energie verbruik naar verhouding duurder. Afwasmachine goed laden en aanzetten wanneer de machine vol is. Afwassen met de machine is voordeliger dan met de hand. Marleen Spaapen, Ossendrecht.
 
Ook de brandweer en het buurtpreventieteam waren aanwezig om advies te geven over brand- en inbraakpreventie. De avond leverde gelijk ook een aantal nieuwe aanmeldingen voor het buurtpreventieteam op. Ook de energieambassadeur, die namens de gemeente gratis energieadvies geeft, heeft vijf aanmeldingen gehad.
 
Zowel wethouder Vic Huijgens als Jolanda Jochems van de Regionale Milieudienst waren erg tevreden over het verloop van de avond en de enorme opkomst.