Energiemarkt in Ossendrecht

Net als vorig jaar doet de gemeente Woensdrecht ook in 2011 mee met de regionale campagne ‘Energie bewust, thuis besparen’ over energie besparen in en rond uw huis. Energie besparen is immers goed voor het milieu én uw portemonnee!
 
Een belangrijk onderdeel van de energiecampagne is de dorpsactie ‘Energie bewust, thuis besparen’ die dit najaar gehouden wordt in Ossendrecht. Deze resulteert in een energiemarkt. Hierbij worden alle bewoners van Ossendrecht persoonlijk uitgenodigd voor de energiemarkt, die plaats vindt op woensdag 23 november 2011 in MFC De Drieschaar.
 
De energiemarkt in Ossendrecht krijgt vorm in overleg met uw dorpsplatform, de woningstichting Stadlander, de basisschool De Meulenrakkers en uw gemeente. Dankzij deze samenwerking zijn er ook instanties en bedrijven uit uw buurt aanwezig, die iets willen vertellen over energie besparen. De kinderen van de scholen leren met een scholenproject ‘energie’ het nodige over het nut van thuis energie besparen.
 
Energiemarkt
De energiemarkt is een inloopavond voor jong en oud, waarbij u vrijblijvend alle mogelijke informatie kunt krijgen over energie besparen in en rond uw huis. Er is ook aandacht voor en informatie over inbraakpreventie en brandveiligheid in en om uw huis. Naast allerlei energiedeskundigen vindt u kraampjes van uw dorpsplatform, uw gemeente, woningstichting Stadlander, basisschool De Meulenrakkers, politie en brandweer, BSO Bende van Boven, KBO Ossendrecht en lokale en regionale installateurs. Er zijn doe-activiteiten georganiseerd voor jong en oud.
 
Regionale campagne
Deze dorpsactie is onderdeel van de regionale campagne ‘Energie bewust, thuis besparen’ om energie besparing thuis onder de aandacht te brengen. Inwoners van 7 gemeenten in West-Brabant worden in november actief geïnformeerd over de stappen die zij zelf kunnen zetten. Naast de gemeente Woensdrecht worden ook in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Moerdijk, Rucphen, Halderberge en Tholen wijk-/dorpsacties georganiseerd. De gemeenten en de woningstichtingen organiseren deze activiteiten samen met verschillende partijen (zowel lokaal als regionaal) die actief zijn op het gebied van energie en besparing. De inwoners van de deelnemende gemeenten kunnen zelf uiteindelijk een bijdrage leveren aan het terugdringen van energieverbruik in hun huis.