Dashboardlijst bij openbare vergadering 26 februari 2013

Idop Ossendrecht
Met het leggen van de eerste tegels op het Cichoreiplein in Ossendrecht startten wethouder Vic Huijgens en voorzitter Arjan Buijsen van de begeleidingsgroep iDOP de uitvoering van het centrumplan Ossendrecht. De verschillende werkgroepen van de iDOP-begeleidingsgroep gaan binnenkort aan de slag om de omgeving van het woonzorgcentrum Mariahove een opknapbeurt te geven.
 
Aannemer Scherpenisse en Zoon uit Bergen op Zoom verwacht dat het werk aan het Cichoreiplein rond 15 november wordt opgeleverd, waarna het Aldolphineplein wordt aangepakt. Dat is rond 21 december gereed. De Markt en het Hondseind worden volgend jaar maart aangepakt, na winter en de carnavalsviering.
 
Margriet Rozemond
04-02-2013
 
Sluipverkeer
In het verleden heeft het regionaal onderzoek sluipverkeer plaatsgevonden. Dit rapport is in 2011 door de raad goedgekeurd. Voor de gemeente Woensdrecht werden onderstaande maatregelen voorgesteld.
 
1. knip Abdijlaan;
2. vrachtwagensluis Lange weg;
3. afsluiten op- en afrit nummer 29.
Door de raad is enkel maatregel 2 goedgekeurd.
 
Het onderzoek zal dit jaar wijzigingen ondergaan en komt opnieuw in het college omdat door het bureau, voor de Belgische gemeenten, een aantal zaken niet zijn doorgevoerd. U zal hiervan op de hoogte worden gehouden.
 
Het onderzoek is gewijzigd maar door de wijzigingen in het Antwerps bestuur hebben zij nog niet gereageerd. Voor de gemeente Woensdrecht hebben de wijzigingen geen consequenties. De stad Antwerpen heeft beloofd om hier zo snel mogelijk werk van te maken.
 
Véronique Termolle
04-02-2012
 
Digitaal infobord
Donderdag 07 februari 2013 worden in alle kernen (5)  op verzoek van Led’s Move de digitale infoborden weggehaald. Er wordt door Led’s Move een publicatie gedaan en ook zal de gemeente Woensdrecht dit communiceren in de Woensdrechtst Bode.
 
Pascal Le Brun
04-02-2013
07-02-2013